![]() |
2879'dan GERİYEEE SAAY! |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
MeTiN-HoCA
Yönetici
Kayıt Tarihi: 19.Şubat.2009 Konum: öğretmen Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
Alıntı Cevapla
Konu: 2879'dan GERİYEEE SAAY!Gönderim Zamanı: 10.Mart.2010 Saat 14:25 |
|
selam a dostlar,,,
kaldı 120*24;)=2880 saat:)
bugun 10 mart 2010... 10 temmuz 2010 a 4 ay var...120 gün! günde ortalama 4 saat çalışsanız...480 saat ders eder... yukarıdaki işlemden yola çıkıldığında 2400 saatte ne yapıcaksınız cidden merak ediyorum:) neyse bunca zaman varken neden kaybediyoruz? daha fazla çalışıyoruz yine de kaybediyoruz, diyenleri duymasam da duyuyor gibiyim... çünkü;
* bazı soruları normal olan insanlar yapamaz... biz normal değil miyiz cumhur? normaliz abi! o halde yapamamamız da normal o zaman... anlamadım abi?:S sorun değil kardeş ben zaten sana söylüyorum ki gelinlerim dinlesin...:)
* kaygı-stres-kaybetme korkusu gibi anti psikolojik durumlar bizim performansımızı düşürüyor... bir takım düşünün kendinden emin ya da eminmiş gibi yapıyor:) diğeri stres yüklü...inanın bana stres yüklü olan daha azimli daha gayretli görünen hataya daha yakın... biliyorum afaki geliyor ama 10 temmuz 2010 da 2012 kehaneti gerçekleşmeyecek... yani ihtiyar dünya dönmeye devam edecek... siz yandım bittim ne olacak benim halim tarzı hayıflanırken herşey normal seyrinde devam edecek...ve eğer başarısız olursanız kısa bir müddet içinde kötü psikolojiye alışacak artık önünüzdeki maçlara bakacaksınız... bu gerçekler çizgisinde kendinizi paralamayın derim...
* komlike hazırlanmalıyız... bir iki branşa yoğunlaşmak zayıf düşürüyor bizi... ve her soruyu işaretleme hastalığından kurtulun! tarihten örneğin 17 d 13 yanlış yapacagınıza 14 soru işaretleyin ve hepsi doğru olsun.... zaman kazanmış olmaz mısınız? HENÜZ 10-13 SORU ARALIĞINDA KONULAR İŞLENMİŞ DURUMDA... kendinize biraz fırsat verirseniz iyi olacak... siz gerçek şeklinizi mayıs ayından önce belli edemiceksiniz... o yüzden moralinizi asla bozmayın... cumhuur? buyur abi... moral bozmuyoruz değil mi deneme kötü geçtiğinde? hayır abi ne alaka dünya meşgalesi yahu ben denemeyi çözerim olay biter isterse hepsi yanlış çıksın:P cumhur iyi misin? herzaman abi. şş alo bu repliği bi yerden hatırlıyorum been?! sorry abi hatlar karıştı..ha ne diyodum panik yok sen bana güven ben hallederim..iyi bakalım...:) işte siz de cumhur gibi onaylıyorsunuz ama sınav sonrası herkesin karadenizde gemileri batıyor:) az sözünüzün arkasında durun...
neyse değerli arkadaşlar bir çok sınava girmiş bazısından mükemmel bazısından berbat sonuçlarla ayrılmış biriyim... yani kazanmayı da kaybetmeyi de bildiğimi düşünüyorum... düzenli ve bilinçli çalışarak kişilerin amacına ulaşabildiğini gördüm... asla aklınızdan çıkarmaalısınız ki yaşadığımız herşey bizim gayretimizle birebir alakalı değil.... bazen en olması gerekeni yaparız sonuç yine beklediğimiz gibi olmaz... siz de biliyorsunuz bu dediğimi... bir savaşçı kazanmaktan öte savaşmak için meydana çıkar...kazanmak illaki istenen bir sonuç..ama kendini savaş için yetiştirmiş birisi için masa başı zaferleri tatmin edici olmaz... siz üstünüze düşeni yapıp hazırlanın bu savaşa...varsın sizin dışınızda ordu teslim olsun , en sadık dostlarınız karşı tarafa geçsin inanın önemi yok... samimiyseniz savaşçı olduğunuz konusunda sizi meydandaki keşmekeşten daha mutlu eden birşey olamaz...
sakarya üni. sosyal bilimler enstitüsünde yüksek yapmak istedim... ales e gir dediler... 70 almalısın en az dediler... oysa asla alabileceğime ihtimal vermiyordum... çalıştım 2 ay abartı olmasada çalıştım yani... ve aldım 70 i... başvurdum kazanamadım. yedek listesindeymişim:) hoca beni yedek soyundurucakmış:P deeet dedim... ben yedek olmam ilk 11 e alıyosa oynarım olmadı kendi işime bakarım dedim..netice de kovalamadım sonrasını... sakarya uni. e muracaat ettiğim bölüme 1. olarak giren arkadasın ales'ine baktım benden 3 puan düşüktü... diploma notu ise benimkinin 2 katı:) neticede geçmişe dönük haklı hakkını aldı... eleştirilebilir ama bence olması gereken oydu... ben cidden üzülmedim bu duruma...çünkü 70 almış olmak zaten benim için zaferdi... siz de kendinize bir hedef koyun... bir memurluk bir branş bir makam sevdasını sonraya bırakarak ne alırsam sonuç umrumda değil deyin.. ama mumkunse bunu bana gıcıklık olsun diye 100 alırsam ok demeyin zira alamazsınız:) herkesin gönlünde yattığı aslanı belirlemesini tavsiy ederim..o aslan için çalışın..sonuçta bi yerlere başvuru hakkı doğarsa gidersiniz,, değilse,, biz aynı yerdeyiz,, siz aynı kişisiniz,, bizim haricimizde destek olan farklı kurslar da var,, paranız da varsa,, sorun yoktur;) ayrıca kişi evde de çalışarak pek tabi başarılı olabilir... alternatif bu kadar çokkken bunca karamsarlık neden anlayamıyorum:)
bu arada 1 saat geçmiş bile:) temmuz 1 de yine böyle bir yazı yazıcam inşallah... o zaman son 10 gün başlığı açıcam...bakalım o vakte kadar kim ne kadar bilgi toplayabildi sepetine...
hakedenin ve ihtiyacı çok olanın kazanması dileğimle...
metin hoca.
not: www.e-tarih.org
bu site çok güzel hazırlanmış... birçok sorunuza cevap bulabilirsiniz... bir nevi 24 saat emrinize amade bir tarih öğretmeni gibi düşünün... faydası olacaktır... |
|
|
değirmende doğan fare gök gürültüsünden ürkmez...
|
|
![]() |
|
gamzE
Moderatör
Kayıt Tarihi: 05.Ocak.2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 5 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10.Mart.2010 Saat 23:01 |
|
''Niyetinin saflığı içinde bilgini, becerini tümüyle kullanıp eyleminin elinden gelen gayretle ve şevkle yapmanın ötesinde bu yaşamda yapabileceğin başka bir şey yok. Bu süreç vurgulu olmak anlamına gelir. Sürece kendini adamış birinin kaygı ve korkusu az olur.''
Doğan Cüceloğlu (03/03/2007)
Hocam psikologlar da sizle aynı şekilde düşünüyor bakın :) Elinize sağlık, okurken tam da Metin Hocanın söylediği gibi bir savaşçıyım o zaman diye içimden geçirdim :)) Gerçi benden nasıl bir savaşçı olur o da ayrı bir konu :))
|
|
![]() |
|
iso
Moderatör
Kayıt Tarihi: 19.Şubat.2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 11.Mart.2010 Saat 21:44 |
|
hocam yazınız gerçekten çok güzel.... kafamı derslere verebilirsem aslında 120 günde çok şey yapabilirim ama bakalım ne olcak.... çok çalışmak lazım dimi.... kendini buna adamak lazım... yapmamız gerekenleri zaten yazmışsınız..... 120 gün kalmış..koskoca 120 gün....
ne denir artık hocam bunun üzerine....
ne denebilir ki...... tabiki ATARSA 119 denir......... :)
atarsa 119 hocam... söylemeyi özlemişim ya.... :)...
|
|
![]() |
|
mustafasahin
Yönetici
Kayıt Tarihi: 06.Eylül.2008 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 314 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13.Mart.2010 Saat 15:45 |
|
hocam ne yazmısısn öyle öncelikle tebrik ederim....
cok duygulandıgımı belirtmrek isterim.
elinize emeginize saglık...
|
|
|
basariakademi@hotmail.com
|
|
![]() |
|
KübrAslan
Moderatör
Kayıt Tarihi: 15.Ocak.2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13.Mart.2010 Saat 19:37 |
|
İhtiyar dünya dönmeye devam edecek...
Teşekkürler hocam, bu yazı en az hazırladığınız sorular kadar faydalı oldu ![]() |
|
![]() |
|
sokratesla
Moderatör
Kayıt Tarihi: 13.Ocak.2010 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06.Nisan.2010 Saat 00:04 |
|
"Öğretmen; yapıcı ve yaratıcıdır. Öğretmen özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu bir kişidir..."
siz Orta doğu ve Balkanlar'ın en düşünceli, en özverili, en iyi hocasısınız ;) benim gibi pesimist, felaket tellalı bir Cumhur :) için güzel bir motivasyon oldu teşekkürler ;) ayrıca sesiniz soluğunuz kesilene kadar şevkle ders anlattığınız için de bonus olarak bir teşekkür daha iletiyorum... kıymetinizi bilmeyenlere de canınızı sıkmayın ;) bu da benden küçük bir vecize olsun ;) |
|
|
Eğer bir yıldız gibi ışıl ışılsam ve bir yıldız kadar parlak.
Ne çıkar ateşböceği sansalar beni? :) |
|
![]() |
|
MeTiN-HoCA
Yönetici
Kayıt Tarihi: 19.Şubat.2009 Konum: öğretmen Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 13 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 06.Nisan.2010 Saat 00:32 |
|
:) ben size moral verim dedim ama siz cevaplarınızla bana moral veriyosunuz ne iş? ;) iltifatlar için ayrıca tşkrler arkadaşlar :D sokratesla saol...
|
|
|
değirmende doğan fare gök gürültüsünden ürkmez...
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |